Dorthes Kreative Senter

Kreative ideer, garn glede og butikk

Skyggestrikk veiledning.

Enkle Grytekluter

 

Diagram

 

 

 

Skyggestrikk er en utrolig morsom teknikk. Man skaper effekter bare ved hjel at to farger garn og en kombinasjon av riller. Søker man på nett finner man mange oppskrifter på skyggestrikk.

Det er den danske designer Vivian Høxbro som har utviklet denne teknikken og det kan kjøpes bøker om denne teknikken

Gryteklut skyggestrikk 2

Skriv kommentar (0 Kommentarer)

veiledning

Jeg har strikket setesdal vognteppe og jeg har strikket det rundt. Mange har spurt meg hvordan jeg gjør det.

På setesdalsteppet skal det strikkes en flette kant nederst frem og tilbake. Når den er ferdig strikkes det rundt og legges opp 4 vrang masker i midten(som strikkes vrang hele veien) da strikker jeg rundt til mønsteret avsluttes.

Som bilde 2 viser så er det vrangmasker i midten.

Da settes alle masker på en tråd og kanter skal strikkes. Jeg legger opp ekstra masker inn mot teppet som skal brukes til belegg.

Når begge kanter er ferdig strikket, er det bare å sette seg til symaskinen og sy to sømmer, klippe opp og zig zagge begge sider.

Da setter jeg alle masker på pinnene igjen og strikker kanten frem og tilbake. Når kanten er ferdig strikket syr jeg kanten fast innerst på belegget. Vasker teppet, strekker det og lar det tørke. Til slutt måler jeg opp et stykke fleece som jeg syr fast under belegget.

Det er egentlig mye jobb med dette teppe, men nå er det gjort. Tror ikke det blir flere slike tepper. Se på bildene og spør gjerne om dere lure på noe.

Skriv kommentar (0 Kommentarer)

Daisystrikk

 

Hva kan man lage av daisystrikk?

 

Daisy strikk er en morsom strikketeknikk. Den kan brukes til tepper, kluter, klær, Ja bare fantasien setter grenser. Her viser jeg teknikken og mulighetene. Jeg har tenkt og strikke noen kluter i teknikken. Tror det blir bra. Jeg har strikket halser og skjerf. Dette er en teknikk som nybegynnere også kan beherske. Det blir veldig fint når man strikker flere farger. Man bytter farge på rettsiden og daisyerne strikkes på vrang siden

IMG 0880

Skriv kommentar (0 Kommentarer)

Dorthes Kreative Verden

Besøks teller

0387087
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
40
74
237
779
3249
3821
387087

Forecast Today
120

14.80%
12.53%
11.72%
2.45%
0.11%
58.40%
Online (15 minutes ago):17
17 guests
no members

Your IP:50.19.34.255